Хакери з Одещини створили фішинговий механізм для викрадення криптовалюти

2 хв. читання
crypto virus

Фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Кіберполіція встановила, що мешканці Одеської області створили фішинговий механізм для заволодіння криптовалютою. Для користувачів все виглядало так, ніби вони знаходяться на офіційному вебсайті.

Робота фішингового механізму полягала у перехопленні запитів користувачів при переказі криптовалюти. Відбувалася підміна криптогаманця отримувача на підконтрольні зловмисникам гаманці.

За місцями мешкання порушників кіберполіція провела обшук. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, на якій містились файли вищевказаного фішингового механізму. Наразі чоловікам вже оголошено про підозру. Матеріали справи скеровано до суду.

Зверніть увагу, з 1 лютого WhatsApp не буде працювати на мільйонах iPhone та Android-пристроях, які використовують застарілі версії операційних систем. Застарілими вважаються iOS 8 і Android 2.3.7 Gingerbread та всі, що були до них.

Також нову активність вже відомої групи кіберзлочинців Winnti зафіксували фахівці з кібербезпеки. Цього разу ціллю зловмисників стали університети Гонконгу. Можливою ціллю зловмисників було викрадення конфіденційних даних з пристроїв жертв.

Окрім цього, компанія Twitter розкрила подробиці про кібератаки, в ході яких сторонні особи використовували офіційний API компанії для зіставлення телефонних номерів з іменами користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, дослідники з університету Бен-Гуріон змогли обдурити популярні системи автопілотів, використовуючи сприйняття ними проектованих зображень як справжніх та змусили машини гальмувати або заїжджати на зустрічні смуги на автотрасі.

До речі, якщо Ви не користуєтесь необмеженим стільниковим або широкосмуговим зв’язком, використовуєте повільне з’єднання або просто хочете обмежити кількість даних, які споживає Ваш пристрій, у iOS є прихована функція, яка допоможе Вам зробити це.

Поділитися
Exit mobile version