Як економити використання мобільного трафіку на iPhone?

4 хв. читання

Якщо Ви не користуєтесь необмеженим стільниковим або широкосмуговим зв’язком, використовуєте повільне з’єднання або просто хочете обмежити кількість даних, які споживає Ваш пристрій, у iOS є прихована функція, яка допоможе Вам зробити це.

Ця функція називається режимом економії даних (low data mode) і має окремі налаштування як для мобільних даних, так і для Ваших окремих підключень Wi-Fi.

За даними Apple, спосіб роботи режиму економії даних залежить від конкретних програм, про які йдеться, і слід очікувати наступної поведінки програм у такому режимі:

  • Програми можуть припинити використовувати мережеві дані, коли Ви активно не використовуєте їх.
  • Фонові оновлення програм буде вимкнено.
  • Якість потокового відео чи звуку може бути знижена.
  • Автоматичне завантаження та резервне копіювання вимкнено.
  • Такі сервіси, як iCloud Photos, призупиняють оновлення.

Варто зазначити, що це стосується лише “рідних” програм та сервісів  Apple –  сторонні додатки, такі як Google Chrome або додаток YouTube, не змінять кількість завантажених даних у результаті цього налаштування. Але їхні фонові оновлення буде вимкнено.

Власні програми Apple також реагують на обмеження режиму економії даних таким чином:

  • App Store: Автовідтворення відео, автоматичні оновлення та автоматичні завантаження вимкнено.
  • Музика: Автоматичне завантаження та високоякісна трансляція вимкнено.
  • Подкасти: Частота оновлень каналу обмежена, а епізоди завантажуються лише через Wi-Fi.
  • Новини: Попереднє завантаження статей вимкнено.
  • iCloud: оновлення та синхронізацію призупинено, а автоматичні резервні копії та оновлення iCloud Photos вимикаються.
  • FaceTime: Бітрейт відео оптимізований для меншої пропускної здатності.

Якщо Вам здається, що це компромісне рішення для Вас, ось як Ви можете активувати функцію економії даних.

Wi-Fi

Перейдіть у Налаштування> Wi-Fi та знайдіть відповідне з’єднання Wi-Fi та зі списку та натисніть на “i”, щоб відкрити екран інформації про з’єднання. Звідти натисніть на перемикач у режим економії даних.

low data iphone

Пам’ятайте, що кожне з’єднання Wi-Fi, яке Ви використовуєте, матиме власне незалежне налаштування режиму економії даних, тому налаштування однієї  точки доступу не впливає на налаштування  інших.

Мобільні дані

Перейдіть у Налаштування> Стільниковий> Опції стільникових даних та перемкніть перемикач у режим економії даних.

Якщо у вас iPhone з двома SIM-картами, Ви матимете незалежні налаштування режиму економії даних для кожного мобільного оператора.

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version