В Twitter зіставлення за номером телефону дає можливість для кібертак

2 хв. читання
HILVERSUM, NETHERLANDS - JANUARY 08, 2014: Twitter is an online social networking and microblogging service that enables users to send and read "tweets", limited to 140 characters.

Компанія Twitter розкрила подробиці про кібератаки, в ході яких сторонні особи використовували офіційний API компанії для зіставлення телефонних номерів з іменами користувачів соціальної мережі.

Про інцидент стало відомо 24 грудня 2019 року. Нагадаємо, в той же день дослідник безпеки виявив уразливість в додатку Twitter для Android, експлуатація якої дозволила йому зіставити 17 млн телефонних номерів з обліковими записами в Twitter.

Слідом за цим компанія виявила і негайно припинила роботу великої мережі фейкових облікових записів, які використовувалися для експлуатації уразливості в соціальній мережі. За словами Twitter, деякі з IP-адрес, використаних під час атак, були пов’язані зі спонсорованими державними угрупованнями. Особливою великий обсяг запитів надходив з IP-адрес в Ірані, Ізраїлі та Малайзії.

Експлуатація здійснювалася через функцію завантаження контактів в додатку. При завантаженні користувачем свого номера телефону система відправляла призначені для користувача дані. Функція завантаження контактів в Twitter не дозволяє завантажувати список номерів в послідовному порядку, щоб уникнути зловживання.

Як зазначила Twitter, ці атаки могли торкнутися тільки тих користувачів соцмережі, хто дозволив в налаштуваннях зіставлення за номером телефону.

twitter android

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version