Twitter (X) зараз коштує на 71% менше, ніж заплатив за нього Ілон Маск

Таку оцінку зробила компанія, яка має частку в соціальній мережі Маска.

2 хв. читання
daf9a4e334e5559365d1cae260084e4e

Згідно з нещодавнім аналізом фонду Fidelity, соціальна медіа-платформа X Ілона Маска наразі коштує близько 12,5 мільярдів доларів. Для тих, хто стежить за рахунком, це на 71,5% менше, ніж вартість компанії у жовтні 2022 року, коли Маск її придбав.

Маск, за підтримки групи інвесторів, заплатив 44 мільярди доларів за придбання платформи соціальних мереж, тоді відомої як Twitter. Fidelity – одна з тих компаній, що мають частку в X.

Аналіз Fidelity охоплює період до листопада 2023 року. Це означає, що оцінка X включає принаймні частину збитків, яких зазнала компанія після відтоку рекламодавців, що розпочався в середині листопада. За даними Axios, 10,7% цих втрат припадає лише на цей місяць.

Увечері 15 листопада Маск, схоже, підтримав антисемітську теорію змови білих расистів на X. Наступного дня Media Matters for America опублікувала звіт, в якому виявила, що реклама великих брендів розміщується на X поряд із пронацистським контентом. Наслідки були швидкими: такі компанії, як Apple і Disney, призупинили розміщення реклами на цій соціальній мережі.

У звіті The New York Times, опублікованому наприкінці минулого року, йшлося про те, що в останні тижні 2023 року через бойкот рекламодавців компанія X втратить близько 75 мільйонів доларів від реклами.

Наприкінці листопада Ілон Маск послав тих самих рекламодавців “до біса” під час інтерв’ю на саміті DealBook Summit, організованому The New York Times.

Якщо Маск не зробить якихось радикальних змін, не схоже, що цей спад скоро припиниться. 2024 рік, безумовно, буде цікавим з точки зору майбутнього X. Ось цікавий матеріал на цю тему: Як помер Twitter у 2023 році і чому смерть X може бути не за горами.

ДЖЕРЕЛО:Mashable
Поділитися
Exit mobile version