Американцю, який хвалився зламом серверів Nintendo, загрожує до 5 років в’язниці

2 хв. читання

Житель Каліфорнії (США) визнав себе винним у зламі серверів Nintendo з метою викрадення конфіденційних даних і інформації про ігрової консолі Nintendo Switch за кілька місяців до її офіційного випуску.

Як повідомило Міністерство юстиції США, 21-річний Ryan Hernandez спільно з напарником шляхом шахрайства викрали у співробітника компанії Nintendo в 2016 році конфіденційну інформацію. У жовтні 2017 ФБР зв’язалося з ним і попросило припинити подальші спроби зламу. Однак він продовжував здійснювати несанкціонований доступ до конфіденційної корпоративної інформації і зламав кілька серверів Nintendo.

Молода людина хвалився своїми “досягненнями” в Twitter, Discord і на власному чат-форумі під назвою “Ryan’s Underground Hangout”. На даному форумі він спілкувався з іншими користувачами про продукти Nintendo, обговорював деяку конфіденційну інформацію, виявлену ним під час зламу, і ділився подробицями про уразливість в мережі Nintendo.

Співробітники ФБР в ході обшуку будинку хакера в червні 2019 року виявили “тисячі конфіденційних файлів Nintendo”.

За словами відомства, в рамках угоди про визнання провини зловмисник погодився відшкодувати Nintendo збитки в розмірі $ 259 323. Американцеві загрожує до п’яти років в’язниці за несанкціонований злам.

cyber hack 1

До речі, шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти.

Зверніть увагу, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті.

Цікаво, що поки не вийшло офіційне виправлення від Microsoft, на платформі 0patch став доступний тимчасовий мікропатч для уразливості, яку активно зараз експлуатують, – CVE-2020-0674 з віддаленого виконання коду в браузері Internet Explorer 11.

Також Apple передумала давати користувачам iPhone можливість шифрувати дані, які зберігаються в iCloud.

Окрім цього, фахівці представили зразок здирницького програмного забезпечення, яке шифрує файли за допомогою компонента Windows.

Мобільний телефон генерального директора Amazon Джеффа Безоса зламали за допомогою шкідливого відео, відправленого через повідомлення в месенджері WhatsApp.

Поділитися
Exit mobile version