Кіно під забороною: в Україні закрили чотири піратські інтернет-ресурси

2 хв. читання
legal sites

Роботу чотирьох піратських інтернет-ресурсів kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top припинила кіберполіція України. Щодня ці сайти відвідували понад 100 тисяч глядачів, а сайт kinogo.co.ua є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі Інтернет.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

Працівники кіберполіції встановили: до адміністрування та просування цих піратських ресурсів були причетні двоє братів 38-ми та 32-років. Обидва – мешканці Дніпропетровщини. Один зі спільників – чинний співробітник фіскальної служби України.

Щомісячно за рекламу на піратських онлайн кінотеатрах зловмисники отримували кілька тисяч доларів, які розподіляли між собою.  Для охоплення більш широкої аудиторії, вони поширювали інформацію про діяльність своїх ресурсів у соціальних мережах, створюючи відповідні публічні групи.

Поліцейські провели обшуки за місцем адміністрування піратських ресурсів, а також за адресами проживання зловмисників. Крім того, обшук проведено на робочому місці одного із фігурантів справи – у службовому приміщенні одного із регіональних управлінь Державної фіскальної служби України.

За результатами обшуків правоохоронці вилучили техніку, за допомогою якої здійснювалась діяльність піратських веб-ресурсів. Її направлено на експертизу.

Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження за ч.3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Спільникам загрожує штраф або позбавлення волі до шести років.

Нагадаємо, 8 квітня кіберполіція розпочала всеукраїнську операцію “Пірати” спрямовану на протидію піратству в Україні.  Мета – протидія злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників.

Раніше роботу більше півсотні піратських сайтів припинила Кіберполіція України. Нелегальні ресурси створив та адміністрував 35-річний киянин.

Також експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту. З усіх проаналізованих експертами пристроїв, що дозволяють безкоштовно переглядати платні серіали через піратські програми, 40% виявилися заражені шкідливим ПЗ.

Поділитися
Exit mobile version