Facebook знову видалив фейкові російські екаунти, які брехали про Україну

2 хв. читання
facebook fake news

Facebook видалив 97 екаунтів, сторінок і груп, які адмініструвалися з Росії проти України, повідомив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба у Twitter.

“Там про Новоросію, “Крим – наш” та інша класика”, – написав він.

Згідно з повідомленням соцмережі, адміністрація Facebook видалила 97 керованих Росією облікових записів, сторінок і груп, які були сфокусовані на Україну і поширювали недостовірну інформацію.

“Люди, які стоять за цією діяльністю, використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками і групами, поширення свого контенту та підвищення залученості користувачів, а також для залучення їх до переходу на інші сайти, з різноманітним контентом”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, всього було вилучено 62 облікових записи, 10 сторінок і 25 груп. На деяких облікових записах було 34 тисячі підписників. А у одній з пропагандистських груп було 86 тисяч читачів.

Сторінки публікували новини соціального характеру щодо місцевих і політичних подій. Серед основних тем можна було виділити російську політику, військовий конфлікт на Донбасі, політичні новини з ЄС та України, а також громадянську війну в Сирії.

Адміністрація соцмережі надала інформацію про таку активність у Facebook відповідним правоохоронним органам, політикам і галузевим партнерам.

Нагадаємо, роботу чотирьох піратських інтернет-ресурсів kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top припинила кіберполіція України. Щодня ці сайти відвідували понад 100 тисяч глядачів, а сайт kinogo.co.ua є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі Інтернет.

Також Міністерство оборони Японії почне розробку кіберзброї, яка буде використовуватися виключно для самооборони. Передбачається, що створенням шкідливого ПЗ займуться державні підрядники, а робота над ним буде завершена до кінця поточного фінансового року, повідомляють місцеві ЗМІ.

Окрім цього, у Firefox стався найбільший провал за всю історію існування браузера. У ніч з 3 на 4 травня закінчився термін дії цифрового сертифікату, який використовується Mozilla для підпису розширень, йдеться в офіційному блозі розробників Mozilla.

Поділитися
Exit mobile version