Google реалізувала функцію автовидалення історії відвідувань і активності

2 хв. читання
google smart 1

Як довго компанія Google зберігатиме інформацію про активність користувачів у мережі Інтернет, зможуть вирішувати самі користувачі.

Минулого тижня Google представила функцію, яка дозволяє автоматично видаляти не лише дані про історію місцезнаходження, а також дає можливість чистити історію відвідувань та активності в Мережі.

Якщо користувач увімкнув історію місцезнаходжень на своєму пристрої, Google може відстежувати його переміщення. У свою чергу, історія активності дозволяє компанії відслідковувати відвідувані користувачем сайти і додатки.

До недавнього часу користувачі могли або повністю відключити історію місцезнаходження і активності, або видаляти дані вручну. Проте, в минулому році стало відомо, що навіть після відключення функції геолокації сервіси Google на Android- та iOS-пристроях все одно збирали дані про місцезнаходження користувачів.

Нещодавно журналісти також “розкопали” інформацію про базу даних під назвою Sensorvault, де Google зберігає детальну інформацію про місцезнаходження мільйонів користувачів.

У зв’язку з дедалі більшим занепокоєнням користувачів з приводу своєї приватності Google реалізувала функцію автоматичного видалення даних про місцезнаходження і активності в Мережі. Завдяки їй дані будуть автоматично видалятися через 3 або через 18 місяців (за вибором користувача).

Нагадаємо, у незаконному втручанні у роботу комп’ютерів викрили 20-річного мешканця Хмельниччини. Хакер за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрадав інформацію, що зберігалася на комп’ютері жертви та продавав її на спеціалізованих хакерських форумах.

Також шкідливу ​​кампанію з поширення загроз через популярну рекламну платформу виявили фахівці з кібербезпеки. Зокрема, для заманювання потенційних жертв на сайт зі шкідливим програмним забезпеченням кіберзлочинці використовували рекламу в браузері. Файли із загрозами зловмисники маскували під шаблони документів.

Окрім цього, незалежний дослідник Пол Маррапезе (Paul Marrapese) виявив уразливості в IoT-обладнаннідесятків китайських виробників, які можна використовувати для MitM-атак і втручання у роботу пристроїв. За підрахунками експерта, до загрози схильні понад 2 мільйони IP-камер, розумних дверних дзвінків, радіонянь та інших IoT-пристроїв.

Поділитися
Exit mobile version