Коли і як часто потрібно перезавантажувати комп’ютери від Apple?

2 хв. читання
macbook update

Настільна операційна система macOS довгий час вважалася однією з найбільш стабільних і надійних. Раніше користувачі могли не перезавантажувати свій Mac тижнями – і все працювало без будь-яких проблем. З появою плаского дизайну в OS X Yosemite ситуація дещо змінилася – і для вирішення проблем часто необхідно перезавантажувати комп’ютер, пише AppleIdinsider.

Якщо ви давно користуєтеся Mac, то знаєте, що у комп’ютерів немає кнопки Reset – будь-то iMac, Mac Pro або Mac Mini. Компанія настільки впевнена в якості своєї операційної системи, що просто не встановила відповідну опцію. Всі маніпуляції проводяться за допомогою однієї єдиної кнопки – включення. Чого, наприклад, не скажеш про настільні комп’ютери на базі Windows.

Але давайте з’ясуємо, як часто потрібно перезавантажувати свій Mac?

Насправді, єдиної думки немає. Частина користувачів вважає, що в постійних перезавантаженнях просто немає необхідності – оскільки macOS за своєю архітектурою значно відрізняється від Windows. Інша ж частина впевнена, що ця процедура допомагає очистити кеш, усунути програмні помилки і продовжити час автономної роботи (якщо мова йде про MacBook).

Можна сказати, що обидві позиції мають право на життя – і проводити перезавантаження слід лише в певних ситуаціях, наприклад:

  • якщо необхідно встановити велике оновлення macOS;
  • якщо того вимагає спеціалізований або професійний софт;
  • якщо комп’ютер не реагує на дії користувача. Незважаючи на архітектуру, macOS також схильна до збоїв у роботі, нехай і в меншій мірі, ніж Windows.

Щодо офіційних інструкцій, Apple рекомендує проводити перезавантаження комп’ютера хоча б раз на тиждень. Однак, це зовсім не обов’язкова процедура, якщо macOS працює належним чином.

До речі, розробник додатків для Mac і iOS Джефф Джонсон (Jeff Johnson) виявив недолік в реалізації захисту конфіденційності в macOS, яким можуть скористатися зловмисники для того, щоб переглянути папки з обмеженим доступом. Проблема зачіпає всі версії macOS Mojave, включаючи 10.14.3 Supplemental Update.

Поділитися
Exit mobile version