Як покращити роботу старого смартфона? Поради

3 хв. читання

З часом будь-який смартфон працює повільніше. Навіть якщо ми стежимо за своїми гаджетами, погіршення роботи рано чи пізно може статися. І в цьому випадку зовсім не обов’язково відкривати магазин додатків. Можливо обійтися своїми силами і змусити телефон працювати так само швидко, як в той момент, коли Ви тільки вийняли його з коробки, пише AndroIdinsider.

Щоб “оновити” старий пристрій, для початку спробуйте зробити кілька нескладних маніпуляцій:

Видаліть непотрібні додатки

Непотрібні додатки можуть бути також серед попередньо встановлених. Деякі з них вже втратили свою актуальність і цілком можуть бути видалені. Вони займають місце як у вбудованому сховищі, так на екрані додатків. Крім безладу вони ще й можуть погіршувати індексацію пошуку, роблячи його більш повільним. Можна самостійно подивитися, якими програмами Ви користуєтеся найменше, а можна скористатися спеціальними утилітами. Наприклад, утиліта Google Files. Вона покаже, які з додатків не використовувалося більше 4 тижнів і надасть список, завдяки якому всі непотрібні програми можна буде видалити.

app smartphone

Слідкуйте за додатками, які розряджають батарею

Багато програм “працюють навіть, коли не працюють”, відстежуючи геолокацію або інші параметри. Для цього в налаштуваннях батареї подивіться скільки “з’їдає” енергії та чи інша програма. Також можна зайти в розділ “Мережа та Інтернет” і промоніторити там вихідний і вхідний трафік.

Позбавтеся від дратівливих повідомлень

Push-повідомлення – це дуже зручно, але вони сильно впливають на продуктивність. Більшість додатків передають Вам оповіщення, які навіть не потрібні. До того ж вони ще й відволікають. Залиште тільки найважливіші, решту можна сміливо відключити. Ви все одно побачите значок на іконці програми, коли розблокуєте пристрій.

 

Очистіть сховище файлів

Більшість смартфонів сьогодні мають від 32 гігабайтів пам’яті і більше, за винятком деяких бюджетних телефонів, які все ще мають 16 гігабайт. Крім цього, багато смартфонів мають синхронізацію з хмарним сховищем. Ось туди і можна відправити більшість файлів. Наприклад, туди можна завантажувати фотографії. Для цього стануть у нагоді найрізноманітніші сервіси типу Google Photos, DropBox або OneDrive. З ними на Вашому телефоні буде більше вільного місця, та й фото завжди будуть під рукою.

Користуйтеся “полегшеними” версіями додатків

Багато програм на зразок Facebook і Twitter мають і Lite-версії. І для стареньких телефонів це справжній порятунок. Вони набагато менше завантажують систему.

Перевірте налаштування анімації

Анімація переходів і відкриття додатків – це дуже красиво, але вона використовує системні ресурси. Обмеживши деякі функції анімацій Ви здивуєтеся, на скільки швидше будуть відкриватися і працювати програми.

До речі, якщо Вашому смартфону вже не один рік, це ще не є показником того, що його варто змінити. Cybercalm пропонує Вашій увазі статтю: Як визначити, що смартфон варто змінити на новий.

Поділитися
Exit mobile version