Користувачі Facebook зможуть видаляти свою історію, – Цукерберг

1 хв. читання
facebook user 2

Під час щорічної конференції для розробників F8 Марк Цукерберг анонсував нову функцію Facebook, яка дозволить видаляти історію в соцмережі. Про це пише Media Sapiens посиланням на TechCrunch.

За допомогою нової функції можна буде проглянути та видалити дані, які Facebook отримала через сайти та додатки, які використовують інструменти для аналітики та розміщення реклами. Завдяки цьому користувачі зможуть прибрати хоча б частину історії веб-переглядів з бази даних Facebook, наприклад, про те, за якими посиланнями вони переходили та які сайти відвідували.

Сам Марк Цукерберг порівняв анонсовану функцію з видаленням файлів cookie з історії браузера.

«Багатьом сайтам для роботи потрібні cookie-файли, але у вас має бути можливість очистити історію, якщо ви захочете. Ми створюємо щось подібне для Facebook», – сказав він.

Оголошення про функцію «Очистити історію» з’явилося й в офіційному блозі Facebook. Згідно з ним, компанія планує розробити цей інструмент за кілька місяців.

Нагадаємо, що нещодавно українським користувачам Facebook почали надходити повідомлення від компанії про те, чи використовувались їхні персональні дані сторонніми додатками чи сайтами. Також соціальна мережа спростила керування конфіденційними даними користувачів. Як повідомила компанія, в соцмережі з’явиться меню, в якому користувачі зможуть переглянути, які дані вони надають Facebook та змінити їх налаштування.

Поділитися
Exit mobile version