Кожен другий комп’ютер у світі вразливий – оновіть програмне забезпечення

1 хв. читання
Computer working

Більша половина персональних комп’ютерів у всьому світі є незахищеними перед загрозами шкідливого програмного забезпечення, крадіжки персональних даних та іншими. А все це через те, що  55% – додатків для персональних комп’ютерів, встановлених у всьому світі, застаріли. Про це повідомляє Gadgets Now.

Згідно з доповіддю Avast “PC Trends Report 2019”, користувачі не встановлюють виправлення вразливостей і зберігають застарілі версії популярних додатків на своїх ПК. Серед додатків, оновленнями яких найчастіше нехтують, виявилися Adobe Shockwave (96%), VLC Media Player (94%) і Skype (94%).

“Більшість з нас регулярно оновлюють смартфони, чого не скажеш про ПК. Зараз, коли середній вік ПК – 6 років, слід робити більше, щоб наші пристрої не брали під нас непотрібного ризику”, – заявив президент Avast Ондрей Влчек. – “При правильному догляді, такому як чистка обладнання завдяки “клінерам”, продуктам для оптимізації і безпеки, ПК будуть ще надійніше і більш захищені”.

У звіті, в якому використовувалися анонімізувати і агреговані дані з 163 мільйонів пристроїв по всьому світу, також було встановлено, що операційна система (ОС) Windows 10 тепер встановлена ​​на 40% ПК, в той час Windows 7 – на 43%.

Поділитися
Exit mobile version