Кожен витік даних коштує майже чотири мільйони доларів, – дослідження

2 хв. читання
hacker 33

Майже чотири мільйони доларів обходиться компаніям один інцидент витоку даних внаслідок хакерських атак. Про це йдеться у дослідженні IBM Security, пише ЛІГА.Tech.

Як зазначають експерти, за останні п’ять років вартість витоків збільшилась на 12%. При цьому, для компаній зі штатом менше 500 співробітників вони виявляються небезпечнішими. Кібератака для них може обернутися втратами до $ 2,5 млн – що при річній виручці в $ 50 млн і менше здатне серйозно позначитися на бізнесі.

Також зросла кількість “великих зламів” – в них викрадають понад мільйон записів. При такому витоку 1 млн записів обійдеться компанії в $ 42 млн, а понад 50 млн – в $ 388 млн.

При цьому вартість витоків виявляється не відразу. Хоча 67% втрат припадає на перший рік після зламу, ще 22% і 11% припадають на другий і подальші роки відповідно. В середньому, на виявлення та ідентифікацію витоку йде 279 днів.

Для організацій в сферах охорони здоров’я, фінансів та фармацевтики довгострокові втрати можуть виявитися більшими короткострокових. Найвищі показники збитку – в сфері охорони здоров’я: тут один злам коштує в середньому $ 6,5 млн.

Організаціям з командою швидкого реагування, витоки в середньому обходяться на $ 1,23 млн дешевше.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Поділитися
Exit mobile version