Майбутнє поруч: як виглядатиме Chrоme на гнучкому смартфоні?

2 хв. читання

Задовго до появи гнучких смартфонів виробники прагнуть випустити подібний пристрій та впровадити його підтримку. Так, компанія Google адаптовує мобільну версію свого браузера Chrоme для роботи зі складними гнучкими ґаджетами, пише AndroIdinsider.

За наявними даними, API для “поділу” екрану при роботі зі складними ґаджетами є також і для всієї операційної системи Android.

А на прикладі браузера Chrоme можна побачити, як це може працювати.

Multi WindowНовий режим буде схожий на поділ інформації на кілька вікон залежно від необхідних завдань. При цьому кожне вікно буде продовжувати працювати. Деякі експерти припускають, що така функціональність може бути додана вже в новітню версію Аndroid Q.

Крім того, подібний підхід може дати розробникам (і навіть користувачам) можливість гнучкого налаштування елементів інтерфейсу. При цьому основні елементи браузера можуть відображатися на певних частинах гнучкого пристрою.

А ще мультивіконний режим можна задіяти для низки завдань як однієї програми, так і для декількох відразу. Уявіть, що в “зігнутому” режимі на одній стороні у вас запущений месенджер, а на інший браузер і ви можете з легкістю перекидати дані з однієї програми в іншу, не перемикаючись між ними. Або ж на одній стороні ви можете відкрити ролик на YouTube, а на іншій – читати чи писати коментарі.

До речі, компанія Microsoft у своїх лабораторіях також працює над адаптацією операційної системи Windows для гнучких пристроїв. Близькі до теми джерела повідомили виданню The Verge, що Microsoft активно інвестує в розвиток цих пристроїв і комплектуючих з двома дисплеями, а також вважає їх важливою частиною екосистеми Windows і Surface. Розробники оптимізують саму операційну систему, а також вбудовані в неї програми.

Поділитися
Exit mobile version