Windows адаптують під гнучкі смартфони

1 хв. читання
smartfon1

Компанія Microsoft у своїх лабораторіях працює над адаптацією операційної системи Windows для гнучких пристроїв. Близькі до теми джерела повідомили виданню The Verge, що Microsoft активно інвестує в розвиток цих пристроїв і комплектуючих з двома дисплеями, а також вважає їх важливою частиною екосистеми Windows і Surface. Розробники оптимізують саму операційну систему, а також вбудовані в неї програми. Про це пише internet.ua.

Основна частина оптимізації Windows для планшетів із гнучкими екранами зосереджена навколо C-Shell і Windows Core OS. Перша збірка Windows 10 засвітилася в Інтернеті кілька днів тому, що свідчить про наявність окремої команди розробників для нового “заліза”. Ця новина не стала сюрпризом, оскільки сліди оптимізацій для двоекранного і гнучкого пристроїв знаходили в коді Windows 10 вже неодноразово.

Microsoft поки що публічно продемонструвала лише один пристрій з Windows Core OS. Йдеться про Surface Hub 2. Другим девайсом повинен стати шолом HoloLens 2, а за ним і згинаються пристрою. Найближчим часом різні виробники комп’ютерів будуть демонструвати свої аналоги на ARM-процесорах.

Варто сказати, що Google також вже анонсувала нативну підтримку смартфонів на Android. З огляду на велику популярність Android і масу доступних додатків, можна припустити, Android складе досить серйозну конкуренцію Windows-варіантам.

Поділитися
Exit mobile version