Каси зі штучним інтелектом впроваджують у Японії

2 хв. читання
kassa 1

Компанія Fujitsu оголосила про укладення угоди з провідним європейським ритейлером для створення і тестування технології, яка націлена на створення магазинів самообслуговування.  Тепер на касах буду використовується технологія штучного інтелекту для запобігання випадків шахрайства. Про це пише “Компьютерное Обозрение“.

У рамках пропонованого рішення на касах самообслуговування встановлюються недорогі камери спостереження, а за допомогою технології штучного інтелекту проводиться перевірка сканованих товарів. В рамках дослідження, проведеного Лестерським університетом, було виявлено, що ритейлери в Європі і США, які використовують каси самообслуговування, практично в два рази частіше стикаються з випадками шахрайства на таких касах в порівнянні з традиційними. За рахунок зменшення кількості випадків обману нова технологія Fujitsu дозволить підприємствам роздрібної торгівлі економити кілька мільярдів євро.

Розроблене в центрі AI Center of Excellence компанії Fujitsu в Університеті Парі-Сакле у Франції, нове рішення на основі штучного інтелекту входить в пакет рішень Zinrai компанії Fujitsu і створено для того, щоб допомогти ритейлерам скоротити збитки на касах самообслуговування. Нова технологія доповнює каси самообслуговування функцією звірки сканів штрих-кодів покупців і зображень з камер, підключених до вже встановлених сканерів. Розробка дозволяє виявляти невідповідності без необхідності установки дорогих і складних графічних процесорів на кожній касі.

Fujitsu вбачає, що в майбутньому рішення на основі штучного інтелекту отримають додаткові функціональні можливості і будуть використовувати більш детальну інформацію про товари, включаючи дані з логістики та термінами придатності.

Поділитися
Exit mobile version