Новинки і супер-ідеї: чим нас здивують смартфони у 2019?

3 хв. читання

Прогрес не стоїть на місці. Смартфони вже стали на стільки розумними, що їм довірять не лише власні секрети, але й  таке, що, здавалося б, не потрібно знати “залізяці”. Давайте дізнаємося, якими новими функціями будуть наділені наші ґаджети у 2019 році?

Android 10

Дев’ята версія була не дуже, вона не встигла відвоювати собі і п’яти відсотків ринку, а в мережі вже з’явилися чутки різного ступеня достовірності про те, що Google і ряд провідних виробників смартфонів тестують перші збірки Android 10 Q. Система повинна полегшити низку функцій. Яких саме: читайте тут.

android

Екран майже на увесь смартфон

Цей тренд впевнено закріпився у всіх сегментах ринку. Але заповітні 99% площі лицьової частини апарату під екран до недавнього часу віддати тільки обіцяли. Концепти подібних смартфонів в формі патентних заявок, витоків і чуток зустрічаються в Інтернеті вже не перший рік. Є всі шанси побачити в цьому році подібні пристрої в продажу.

Камери і датчики, що роблять смартфон зручним

Як це часто буває, на смартах нікуди подіти обов’язковий набір модулів, який зазвичай розміщується у передній частині. Розмовний динамік під екран вийшло заховати ще в далекому 2015 року в Sharp Aquos Crystal (це взагалі перший безрамковий смартфон). А ось з фронтальною камерою, датчиками наближення, освітлення і сканером відбитка виробники експериментують. Samsung обіцяє взагалі всіх їх заховати під або в екран, а Vivo, наприклад, випустили Nex, в якому фронтальна камера висувається з верхнього торця.

Камер багато не буває

Модулі стають все більш вузькоспеціалізованими, вже є смартфони з чотирма основними камерами (Samsung Galaxy A9) і двома фронтальними (Samsung Galaxy A8). Програмне забезпечення також не стоїть на місці, для автоматичної обробки знімків застосовуються нейромережеві технології. А в новітніх мобільних чіпсетах з’являються окремі блоки, призначені спеціально для обробки зображень. Швидше за все, кількість камер збільшуватися далі не буде, але зростуть їхні можливості.

 

Швидка і бездротова зарядка

Бездротова зарядка завжди була повільніше провідної, але не в приклад зручніше ніж автомобільна. Зараз на ринку є пристрої, що дозволяють заповнити енергію вашого смартфона швидше, ніж за три години, що можна порівняти зі звичайними пристроями. А технології швидкої провідної зарядки б’ють всі рекорди – до 100% менш ніж за півтори години з Dash Charge і Quick Charge 4.0. Чекаємо нових рекордів, але і нинішні показники вражають, а головне, будуть доступні не тільки в верхньому ціновому сегменті.

Джерело: Популярная Механика

Поділитися
Exit mobile version