Meta блокує доступ до російських державних ЗМІ Russia Today і Sputnik по всьому ЄС

4 хв. читання
11edd28 russland staatssender rt 101 v original

Meta, раніше відома як Facebook, тепер обмежила доступ до російських державних ЗМІ Russia Today (RT) і Sputnik по всьому Європейському Союзу, – повідомляє ZDnet.

«Ми отримали від низки урядів та ЄС запити вжити подальших кроків щодо російських державних ЗМІ», – написав у твіті віце-президент Meta з глобальних питань Нік Клегг. «З огляду на винятковий характер нинішньої ситуації, ми обмежимо доступ до RT і Sputnik по всьому ЄС. Ми будемо продовжувати тісно співпрацювати з урядами щодо цього питання».

Заборона є доповненням до обмежень, які гігант соціальних мереж вже встановив на акаунти російських державних медіа в Україні у відповідь на вторгнення Росії в країну, яке почалося п’ять днів тому.

Про це йдеться у заяві президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен.

“Ми заборонимо кремлівську медіа-машину в ЄС. Державні Russia Today і Sputnik, а також їх дочірні компанії більше не зможуть поширювати свою брехню для виправдання війни Путіна”, – сказала вона.

«Ми розробляємо інструменти для заборони їхньої токсичної та шкідливої ​​дезінформації в Європі».

Тим часом Twitter також вжив додаткових заходів для боротьби з російською дезінформацією, додавши мітки до твітів, які містять посилання з веб-сайтів російських державних ЗМІ. Twitter також зменшить видимість їх вмісту.

Ці ярлики будуть додані до державних ЗМІ протягом «найближчих тижнів», написав у Twitter керівник відділу цілісності сайту Йоель Рот.

«Ми дізналися, що маркування твітів — це ще один спосіб додати корисний контекст до розмов про деякі з найбільш критичних питань, як-от COVID-19 та вибори, що відбуваються в усьому світі», — сказав він.

«Ця робота ґрунтується на численних кроках, які ми зробили протягом минулого тижня – від призупинення реклами в Україні та Росії до запуску підказок з контекстом кризи. Ми залишаємось пильними і будемо тримати вас у курсі подій».

Microsoft також оголосила про заходи щодо зменшення дезінформації.

«Ми швидко рухаємося, щоб зробити нові кроки для зменшення впливу російської державної пропаганди, а також для того, щоб наші власні платформи не випадково не фінансували ці операції», – повідомила компанія .

Відповідно до нещодавнього рішення ЄС, платформа Microsoft Start (включаючи  MSN.com ) не відображатиме жодного спонсорованого державою вмісту RT і Sputnik.

«Ми видаляємо програми новин RT із нашого магазину додатків для Windows і ще більше знижуємо рейтинг результатів пошуку цих сайтів на Bing, щоб він повертав посилання на RT і Sputnik лише тоді, коли користувач явно має намір перейти на ці сторінки. Нарешті, ми забороняємо всю рекламу від RT і Sputnik у нашій рекламній мережі і не розміщуватимемо жодну рекламу з нашої рекламної мережі на цих сайтах».

Поділитися
Exit mobile version