Microsoft розробила програму для безпечних виборів в Інтернеті

1 хв. читання
computer working

Компанія Microsoft розробила програмне забезпечення ElectionGuard, яке покликане зробити процес голосування безпечнішим.

Про це йдеться у блозі компанії.

Зазначається, що нове програмне забезпечення буде безкоштовним. Воно не покликане замінити паперові бюлетені чи підтримати систему інтернет-голосування, наголошують у компанії. Натомість його призначення – вдосконалити та доповнити наявні системи підрахунку голосів.

У Microsoft наголошують, що використовувати програму під час виборів можна буде не лише в США, а й в інших демократичних державах світу.

Для того, щоб продемонструвати можливості ElectionGuard, у компанії планують цього року презентувати тестову систему голосування. Сама програма повинна з’явитися у доступі влітку 2019 року.

Нагадаємо, Google працює над впровадженням у браузер Chrome механізмів блокування відстеження – таких, якими оснащені інші браузери, як от Safari від Apple.

Також Apple остаточно згорнула виробництво смартфонів iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Про це повідомляє джерело в Китаї з посиланням на представників поставок комплектуючих.

Окрім цього, ПриватБанк розпочав тестування бета-версії програми “Приват24”. Як стало відомо, оновлений мобільний додаток банку не використовуватиме цифрове ядро ​​Corezoid.

Поділитися
Exit mobile version