Google хоче зробити свій браузер схожим на Safari

2 хв. читання
chrome user

Google працює над впровадженням у браузер Chrome механізмів блокування відстеження – таких, якими оснащені інші браузери, як от Safari від Apple.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Завдяки цьому вдасться запобігти збору cookies і таким чином забезпечити більш ефективний захист даних користувачів. Адже як відомо, віртуальний портрет користувача є надзвичайно ефективний для показу релевантних рекламних оголошень.

Спочатку нововведення стане доступним у десктопній версії браузера, а згодом з’явиться і в мобільній.

Аналогічна можливість вже доступна користувачам Firefix і Safari, які мають вбудовані інструменти, що запобігають перехресному відстежуванню.

Нагадаємо, роботу чотирьох піратських інтернет-ресурсів kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top припинила кіберполіція України. Щодня ці сайти відвідували понад 100 тисяч глядачів, а сайт kinogo.co.ua є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі Інтернет.

Також Міністерство оборони Японії почне розробку кіберзброї, яка буде використовуватися виключно для самооборони. Передбачається, що створенням шкідливого ПЗ займуться державні підрядники, а робота над ним буде завершена до кінця поточного фінансового року, повідомляють місцеві ЗМІ.

Окрім цього, у Firefox стався найбільший провал за всю історію існування браузера. У ніч з 3 на 4 травня закінчився термін дії цифрового сертифікату, який використовується Mozilla для підпису розширень, йдеться в офіційному блозі розробників Mozilla.

Поділитися
Exit mobile version