Найпопулярнішу модель iPhone зняли з продажу

2 хв. читання
iphone 6s

Apple остаточно згорнула виробництво смартфонів iPhone 6 і iPhone 6 Plus. Про це повідомляє джерело в Китаї з посиланням на представників поставок комплектуючих.

Одночасно з iPhone 6 і iPhone 6 Plus виробничу гаму покинули моделі iPhone 6s і iPhone 6s Plus, а також популярна компактна модель iPhone SE, яка на початку року кілька разів поверталася в продаж.

За п’ять років Apple продала понад 250 мільйонів iPhone 6 різних модифікацій. Чи треба окремо говорити, що iPhone 6 є найбільш продаваною лінійкою смартфонів Apple. Саме неймовірно високою популярністю і обумовлений такий довгий життєвий цикл цих моделей. Повідомляється, що в 2018 році на моделі iPhone 6 припадало близько 10% від загального числа продажів iPhone.

Окремо варто відзначити, що в список застарілих пристроїв iPhone 6 і iPhone 6 Plus поки не увійшли, так що ще кілька років їх можна буде ремонтувати в авторизованих сервісних центрах Apple. Власне, джерело пише, що Apple подбала, щоб з ремонтом у власників iPhone 6 і iPhone 6 Plus не виникало ніяких проблем, створивши достатній запас різних компонентів.

Позитивним моментом є те, що одночасно зі скасуванням iPhone 6 повинні подешевшати моделі iPhone 7 і iPhone 8.

Нагадаємо, у незаконному втручанні у роботу комп’ютерів викрили 20-річного мешканця Хмельниччини. Хакер за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрадав інформацію, що зберігалася на комп’ютері жертви та продавав її на спеціалізованих хакерських форумах.

Також шкідливу ​​кампанію з поширення загроз через популярну рекламну платформу виявили фахівці з кібербезпеки. Зокрема, для заманювання потенційних жертв на сайт зі шкідливим програмним забезпеченням кіберзлочинці використовували рекламу в браузері. Файли із загрозами зловмисники маскували під шаблони документів.

Окрім цього, незалежний дослідник Пол Маррапезе (Paul Marrapese) виявив уразливості в IoT-обладнаннідесятків китайських виробників, які можна використовувати для MitM-атак і втручання у роботу пристроїв. За підрахунками експерта, до загрози схильні понад 2 мільйони IP-камер, розумних дверних дзвінків, радіонянь та інших IoT-пристроїв.

Поділитися
Exit mobile version