Microsoft розширює ігровий хмарний сервіс для Xbox на платформи Windows та iOS

4 хв. читання

Microsoft нарешті навесні розширить свою хмарну ігрову службу Xbox для iOS та ПК. На даний момент послуга xCloud доступна у вигляді безкоштовного бонусу з Xbox Game Pass Ultimate, вартість якої становить 14,99 доларів на місяць.

З вересня передплатники змогли передавати дані з ігор для Xbox через Інтернет на свої смартфони та планшети Android. Тепер користувачі iPhone та власники ноутбуків Windows скоро зможуть насолоджуватися потоковою передачею xCloud, пише PC Magazine.

“Навесні 2021 року ми зробимо наступний крок у нашій подорожі, щоб охопити більше гравців по всьому світу, зробивши хмарні ігри як частину Xbox Game Pass Ultimate доступними на ПК з ОС Windows через додаток і браузер Xbox та пристрої iOS через мобільний веб-браузер “, – сказано в сьогоднішньому оголошенні команди Xbox.

Але чому немає додатка xCloud для iOS? Тут винна компанія Apple. Ще у вересні компанія оголосила суворі правила щодо програм для хмарних ігор, які вимагали від компаній подавати та публікувати кожну запропоновану гру як окрему назву в App Store. На даний момент із понад 100 іграми на xCloud це було серйозним обмеженням для Microsoft. Однак Apple надає розробникам вільні можливості для хмарних ігрових послуг, які запускаються безпосередньо через мобільний браузер.

За словами Microsoft, розширення xCloud на інші платформи обіцяє відкрити екосистему Xbox для додаткового одного мільярда пристроїв – і, звичайно, збільшить кількість підписників на Xbox Game Pass.

На початку наступного року Microsoft планує поділитися детальнішими відомостями про свої амбіції щодо хмарних ігор. Але компанія не буде самотня, пропонуючи хмарні ігрові послуги для iOS. Минулого місяця Nvidia і Stadia від Google оголосили, що забезпечкватимуть доступ до  свої хмарні ігрові сервіси в операційну систему також через мобільний браузер.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version