Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Facebook об’єднав менеджери повідомлень Messenger та Instagram. Це означає, що будь-хто з Facebook може потрапити у Ваші повідомлення в Instagram. Однак якщо Ви хочете, аби Ваші профілі у Facebook та Instagram працювали окремо, це нововведення може викликати у Вас занепокоєння.

На щастя, Instagram дозволяє легко розділити повідомлення та запобігти переплетінню повідомлень із Facebook. Як це зробити, читайте у статті.

1. Відкрийте Instagram на телефоні Android або iPhone. Перейдіть на вкладку свого профілю, торкнувшись відображуваного зображення, яке знаходиться в нижньому правому куті програми.

2. Торкніться кнопки меню “гамбургера” у верхньому правому куті. Внизу натисніть коліщатко “Налаштування”.

insta 1

3. Перейдіть до “Конфіденційність” > “Повідомлення“. Тут у Вас є кілька способів налаштувати, хто з Facebook може писати Вам повідомлення в Instagram.

4. Якщо Ви не об’єднали свої облікові записи у Facebook та Instagram і не хочете, щоб Ваші друзі на Facebook або будь-хто інший, з ким Ви будь-коли спілкувались у Messenger, не могли зв’язатися з Вами в Instagram, навпроти “Ваші читачі в Instagram” торкніться кнопки “Запити“. Адже за замовчуванням цей параметр дозволяє будь-кому з Ваших друзів або знайомих у Facebook захаращувати Вашу поштову скриньку в Instagram.

5. Якщо Ви хочете повністю заблокувати своїх друзів на Facebook, у вкладці “Ваші читачі в Instagram” поставте прапорець біля пункту “Не отримувати запити“. Натомість вибір “Запити на повідомлення” надсилатиме тексти від друзів у Facebook до списку запитів вхідної скриньки Вашого Instagram.

6. Друзі Ваших друзів у Facebook також можуть зв’язатися з Вами в Instagram через Messenger. Щоб покласти цьому край, поверніться на сторінку “Керування повідомленнями” та перейдіть у розділ “Люди у Facebook“.

7. Виберіть “Не отримувати запити“, щоб вимкнути їх.

8. Нарешті, параметр “Інші люди в Instagram” дозволяє заборонити незнайомцям надсилати Вам повідомлення в Instagram.

Варто зазначити, що користувачі Facebook Messenger можуть заповнювати повідомленнями Вашу поштову скриньку в Instagram, лише якщо Ви прийняли рішення про злиття.

Ці елементи керування повідомленнями стануть в нагоді, особливо якщо Ви хочете спробувати нові функції обміну повідомленнями і не дозволити профілям Messenger турбувати Вас в Instagram.

Вже зараз, на жаль, немає можливості повернутися до старої версії повідомлень в Instagram. Тому, якщо маєте бажання, тепер Ви також можете надіслати повідомлення Facebook-другові з Instagram.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version