Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Ми часто встановлюємо програми, які не маємо наміру відкривати більше кількох разів. Ви не повинні надавати таким програмам постійний доступ до даних Вашого телефону. Android дозволяє пропонувати одноразові дозволи, щоб, коли програми не працюють, вони не могли відстежувати Вас.

Тимчасові дозволи, доступні для пристроїв під управлінням Android 11 та новіших версій, можуть застосовуватися для конфіденційних дозволів, таких як камера та GPS.

Якщо Ваш телефон працює на старішій версії Android, Ви можете скористатися платним стороннім додатком під назвою Bouncer, щоб встановити одноразові дозволи. Ось як ними користуватися.

Як надати чи скасувати дозволи на Android?

Коли Ви вперше запускаєте програму на Android і вона вимагає доступу, діалогове вікно дозволу матиме три варіанти. Виберіть “Тільки цього разу”, щоб затвердити тимчасовий дозвіл. Це означає, що як тільки Ви залишите цю програму, Android автоматично скасує його, і програма попросить дозволу знову, коли Ви наступного разу відкриєте її.

Для налаштування дозволів програм, які вже працюють на Вашому смартфоні, виконайте описані далі дії (на прикладі прошивки Miui Global 11.0.9 для Redmi Note 8):

1. Щоб увімкнути дозволи для встановлених програм, перейдіть до “Налаштування” > “Програми” > “Керувати програмами”.

INS

2. Знайдіть додаток, дозволи якого Ви хочете редагувати, та прокрутіть до “Дозволи програм

3. У розділі “Дозволи програм” виберіть дозвіл, який Ви хочете, щоб програма отримала чи навпаки – позбавте програму цього дозволу.

4. У меню “Налаштування” > “Програми” > “Дозволи” > “Інші дозволи” оберіть програму, дозволи якої Ви хочете редагувати, та перейдіть у налаштування.

5. Тут увімкніть параметр “Сповістити”.

Це дозволить Вам щоразу контролювати тимчасовий дозвіл, який запитує програма, та надавати його щоразу застосунку за запитом.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version