“Витік iCloud”: кіберзлочинці викрали фото британських спортсменок

3 хв. читання
hack comp

Чотири британські спортсменки стали жертвами кіберзлочинців, які отримали доступ до їх фотографій і відеороликів в оголеному вигляді на iCloud і опублікували їх online.

У однієї з них зловмисники викрали близько ста фото і відео, а в іншої – більше тридцяти, повідомляє The Times. Імена спортсменок не уточнюються. В цей час потерпілі та їхні представники вживають усіх можливих заходів з видалення особистих матеріалів із Мережі.

“Досить складно вирішити, що робити далі. Люди, які так чинять, хворі. Нам вже зустрічалися вельми неприємні випадки, в тому числі, коли людей навіть шантажували викраденими матеріалами. Однак взяти ситуацію в свої руки не так-то просто. Лише на те, щоб видалити матеріали з інтернету, можуть піти роки. Як жертва ви повинні вирішити для себе, чи хочете ви проходити через все це”, – повідомив представник однієї з постраждалих спортсменок.

The Times описує інцидент як “витік iCloud”, проте компрометуючі матеріали могли бути викрадені в результаті фішингу.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version