Microsoft відмовиться від сертифікацій

3 хв. читання

Компанія Microsoft з 30 червня 2020 року припинить видавати нові сертифікації за програмами MCSA (Microsoft Certified Systems Administrator), MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer) і MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert). У той же час будуть скасовані пов’язані з даними сертифікаціями іспити. Про це повідомив генеральний директор центру Microsoft Global Technical Learning Alex Payne в блозі Microsoft Learning.

Microsoft повністю переходить на сертифікацію на основі ролей/спеціалізацій. При необхідності сертифікати MCSA, MCSD, MCSE можна отримати до 30 червня 2020 року і вони будуть дійсні протягом двох років до кінця червня 2022 року. Всі заплановані іспити необхідно здати до закінчення цього терміну, інакше сертифікація не буде отримана.

Також не буде окремих сертифікацій Windows Server 2019 або SQL Server 2019, оскільки вони вже включені в нову сертифікацію на основі ролей/спеціалізацій.

З 30 червня 2020 року не видаватимуться сертифікації MCSA (BI Reporting, Dynamics 365 for Operations, SQL 2016 BI Development, SQL 2016 Database Admin, SQL 2016 Database Dev, SQL Server 2012/2014, Universal Windows Platform, Web Applications, Windows Server 2012 і Windows Server 2016), MCSD (App Builder) і MCSE (Business Applications, Core Infrastructure, Data Management & Analytics і Productivity).

Рішення Microsoft щодо скасування старих сертифікацій і переходу на нову не зачіпає сертифікації Microsoft Office Specialist (MOS) і Microsoft Technology Associate (MTA).

microsoft office

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Зверніть увагу, цього року Facebook святкує 16 років від дати створення. За цей час багато користувачів активно наповнювали власні сторінки сотнями фото, даними про місця навчання чи роботи, сім’ю та друзів. Щоб така “колекція” особистої інформації не була використана у зловмисних цілях, власникам потрібно регулярно переглядати та змінювати параметри конфіденційності власної сторінки.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version