Microsoft відродила легендарний інструмент для налаштування системи

3 хв. читання
Dell windows

Користувачі ранніх версій Windows знайомі з популярними свого часу утилітами для налаштування та кастомізації системи, однак з виходом пізніх збірок про них почали забувати. Microsoft вирішила нагадати про них і випустила першу версію знаменитого пакету PowerToys для Windows 10.

Оригінальний набір утиліт був корисний для вирішення повсякденних завдань: автоматичного відтворення компакт-дисків або перенесення налаштувань реєстру на панель управління через TweakUI. Пілотний випуск PowerToys для Windows 10 містить керівництво із поєднання клавіш Windows і функцію FancyZones, яка дозволяє встановлювати заздалегідь певні межі для перетягування додатків, які потім групуються в зазначеному місці.

У додатку також доступна функція запису екрану, виведення на дисплей анімованих зображень і налаштування віджетів робочого столу. Пакет побудований на відкритому вихідному коді, який доступний на сайті сховища GitHub. Користувачі можуть вносити пропозиції щодо розвитку проекту, створювати власні утиліти чи повідомляти про проблеми з уже представленими. Користувачі операційної системи Windows 10 актуальну збірку Power Toys можуть завантажити за цим посиланням.

До речі, браузер Google Chrome – швидкий, зручний та функціональний. За це його люблять, не зважаючи навіть на серйозні недоліки – такі, як найвища витрата пам’яті та процесора. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як з цим боротися.

Нагадаємо, дослідники з SEC Consult виявили низку уразливостей в різних пристроях великого виробника мережевого устаткування Zyxel.

Також мільярди користувачів Android-пристроїв знаходяться під загрозою кібератак. За допомогою лише одного  SMS-повідомлення зловмисник може обманом змусити користувача змінити критично важливі мережеві налаштування пристрою і викрадати його дані.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Twitter на невизначений термін відключила функцію Tweet via SMS, що дозволяє робити публікації в соціальній мережі через SMS-повідомлення. Причиною цього рішення став той факт, що кіберзлочинці скористалися Tweet via SMS для публікацій від імені як мінімум двох ключових фігур в Twitter.

Поділитися
Exit mobile version