Microsoft випустила антивірус для macOS

2 хв. читання

Корпорація Microsoft створила антивірус для macOS. Поки що він доступний тільки для передплатників Microsoft 365. Про це повідомляє The Verge.

Антивірус працює на базі Windows Defender – вбудованої в Windows 10 системи захисту. Оскільки вона тепер доступна на macOS, компанія перейменувала програму в Microsoft Defender.

microsoft defender

За словами корпоративного віце-президента Microsoft Джареда Спатаро, корпорація пішла на такий крок, щоб забезпечити безпеку кожного пристрою, на якому доступний Microsoft 365.

У компанії вважають, що Microsoft Defender буде корисний компаніям, які використовують комп’ютери і на Windows, і macOS. Антивірус підтримує macOS Sierra та більш нові версії системи.

Поки що Microsoft обмежується корпоративним сегментом, тому невідомо, чи планує компанія випускати антивірус для звичайних власників Mac.

Нагадаємо, дослідник з безпеки Іван Фратрік (Ivan Fratric) виявив в браузері Microsoft Edge прихований файл, що дозволяє Facebook обходити вбудовані політики безпеки і без дозволу користувачів запускати Flash-контент.

Також у першій бета-версії операційної системи iOS 12.2 оновлений браузер Safari навчили попереджати користувачів про переходи на небезпечні сайти.

окрім цього, дослідники компанії Imperva з’ясували, що додаток “Google Фото” містить критичну вразливість, яка за наявності певних навичок у зловмисника дозволяла розкрити ідентифікаційні дані жертви та її близьких, в тому числі відомості про місця та час перебування.

 

Поділитися
Exit mobile version