Microsoft випустила нову версію Edge на основі Chromium

2 хв. читання

Microsoft нарешті випустила першу збірку свого браузера Edge, побудовану на базі Chromium. Її вже може завантажити будь-який бажаючий на комп’ютер під керуванням Windows 10.

Зараз Edge на базі Chromium поширюється тільки у вигляді альфа-версій: вони призначені для розробників і є нестабільними, тому не рекомендуються для встановлення звичайним користувачам.

edge chromium

Згідно з офіційними повідомленнями Microsoft, у майбутньому версія Edge на базі Chromium замінить стандартну і буде доступна не тільки для Windows 10, але і для Windows 7/8/8.1, а також для macOS.

Завантажити Edge на базі Chromium.

Компанії Microsoft уже виповнилося 44 роки. Як і всі технологічні гіганти, з моменту свого заснування в 1975 році Microsoft пройшла величезний шлях від грандіозних невдач до світового успіху. Пропонуємо Вам згадати про десяток найбільш провальних проектів Microsoft.

До речі, спеціаліст із безпеки Джеймс Лі (James Lee) оприлюднив PoC-коди для двох уразливостей в Microsoft Edge і Internet Explorer, що дозволяють обійти політику єдиного походження (Same Origin Policy, SOP) у браузерах. Рішення про публікацію прийнято після того, як компанія Microsoft проігнорувала звіт про проблему.

Intel попереджає користувачів Windows 10 про небезпеку застарілих графічних драйверів, у яких присутні серйозні уразливості. Корпорація рекомендує: драйвери необхідно оновлювати, встановивши всі патчі, які Intel випустила за минулий рік.

Останнє оновлення для Windows 10 повинно було привнести ряд поліпшень в систему, але насправді подарувало користувачам лише проблеми. Особливо постраждали геймери, до яких Microsoft нещодавно звернулася за допомогою у розвитку системи.

Також у п’яти найпопулярніших менеджерах паролів для Windows 10 – 1Password 7, 1Password 4, Dashlane, KeePass і LastPass – виявили уразливості.

Поточні тести зі зламу паролів показують, що мінімальний восьмизначний пароль, незалежно від складності, може бути зламаний менш ніж за 2,5 години з використанням відповідного апаратного оснащення.

Спеціаліст з безпеки Лінус Хенце (Linus Henze) виявив уразливість в операційній системі Apple macOS, яка надає можливість отримати облікові дані з зв’язки ключів (KeyChain) на комп’ютерах Мас без прав адміністратора або суперкористувача.

Поділитися
Exit mobile version