Microsoft заблокувала оновлення користувачам “старих” антивірусів

3 хв. читання
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Microsoft заблокувала користувачам старих версій Avast і AVG Antivirus можливість оновитися до Windows 10 версії 1903 або Windows 10 версії 1909 до тих пір, поки ці антивірусні рішення не будуть оновлені.

Як повідомляється, системи з встановленими версіями антивірусів AVG або Avast Antivirus 19.5.4444.567 або більш ранніми не зможуть бути оновлені до Windows 10 May 2019 Update або November 2019 Update.

“Microsoft і Avast виявили у деяких версій Avast Antivirus і AVG Antivirus проблеми з сумісністю. Проблеми зачіпають всі додатки від Avast або AVG, що містять версію антивіруса 19.5.4444.567 або більш ранню. Ми притримали пропозицію оновитися до Windows 10 версія 1903 або Windows 10 версія 1909 для пристроїв з Avast і AVG Antivirus до тих пір, поки самі додатки не будуть оновлені”, – йдеться в повідомленні Microsoft.

При спробі оновитися до вищезазначених версій Windows 10 на пристроях з застарілими версіями антивірусів з’являється повідомлення “Видаліть цей додаток зараз, оскільки він несумісний з Windows 10”.

Проблема зачіпає AVG Antivirus FREE, AVG Internet Security, Avast Free Antivirus, Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security і Avast Premier. Після їх поновлення встановлення Windows 10 версія 1903 або Windows 10 версія 1 909 повинно пройти без проблем.

Windows Hello

Нагадаємо, компанія D-Link попередила користувачів, що кілька моделей маршрутизаторів містять низку критичних уразливостей, експлуатація яких дозволяє віддаленим зловмисникам отримати контроль над обладнанням і викрасти дані. Як повідомив виробник, проблеми не будуть виправлені, оскільки обладнання застаріло і більше не буде отримувати оновлення безпеки.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Окрім цього, за цей рік було виявлено багато різних атак на критично важливі фінансові установи та інші цілі особливого значення. Зазвичай для проникнення в систему конкретної компанії кіберзлочинці надсилають фішингові електронні листи, а в деяких випадках вони користуються необмеженістю дозволів популярних хмарних ресурсів. Як захистити інформаційні ресурси компанії та уникнути поширених помилок, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version