Мобільні застосунки: правила безпеки

2 хв. читання
mobile app security

Щодня ми використовуємо мобільний не лише для спілкування – в епоху смартфонів цей пристрій замінив нам теку з документами, сховище для даних, банківський термінал, відеокамеру тощо. Завдяки мобільному ми  зберігаємо інформацію, створюємо проекти, розраховуємося за покупки. Тому безпеці мобільних пристроїв, зокрема застосунків, встановлених на смартфонах, фахівці радять приділяти чимало уваги.

Ось кілька порад, які зроблять Ваше життя спокійнішим.

  • Встановлюйте застосунки тільки з перевірених джерел
    Купуйте в магазинах застосунків, які мають добру репутацію. Перед завантаженням дізнайтеся якомога більше про застосунок та його видавця. Остерігайтеся посилань, які надходять на електронну пошту та в текстових повідомленнях, – вони можуть спонукати вас до встановлення застосунків від третіх осіб або з невідомих джерел.
  • Не довіряйте сумнівним посиланням
    Ретельно перевіряйте скорочені інтернет-адреси та QR-коди – вони можуть завести вас на небезпечні веб-сайти або безпосередньо завантажити на ваш пристрій шкідливе програмне забезпечення. Щоб підтвердити дійсність веб-адреси, перш ніж натиснути на неї, скористайтеся інструментами, що дозволяють здійснити попередній перегляд сайту. Перед скануванням QR-коду запустіть зчитувач QR-кодів з попереднім переглядом веб-адреси в коді. Також користуйтеся програмним забезпеченням для захисту мобільного пристрою, яке попереджає про сумнівні посилання.
  • Прочитайте про дозволи застосунку
    Перевірте, до яких даних має доступ цей застосунок і чи може він передавати інформацію назовні. Якщо умови встановлення викликають підозру або непокоять, не завантажуйте такий застосунок.
  • Регулярно оновлюйте Вашу операційну систему та застосунки
    Завантажуйте оновлення програмного забезпеченн для операційної системи Вашого мобільного пристрою, щойно їх буде запропоновано. Найсвіжіші оновлення гарантують не тільки вищу безпеку вашого пристрою, але й вищу продуктивність.
  • Встановіть застосунок мобільної безпеки
    Будь-які операційні системи вразливі до зараження. Якщо є така можливість використовуйте рішення для мобільної безпеки яке виявляє та блокує шкідливе програмне забезпечення, шпигунські програми та шкідливі застосунки, а також містить інші функції конфіденційності та захисту від викрадення.

Джерело: Кіберполіція України

Поділитися
Exit mobile version