Mozilla припинила підтримку одного з протоколів передачі файлів у Firefox 77

3 хв. читання

Mozilla оголосила про свої плани прибрати підтримку FTP-протоколу в браузері Mozilla Firefox. Надалі користувачі не зможуть завантажувати файли по FTP-протоколу та переглядати вміст посилань/папок всередині браузера Firefox, повідомило видання ZDNet.

“Ми робимо це з міркувань безпеки. FTP – це небезпечний протокол, і немає причин віддавати перевагу йому для завантаження ресурсів у порівнянні з HTTPS. Крім того, частина коду FTP дуже стара, небезпечна і складна в обслуговуванні, і в минулому ми виявили в ньому багато уразливостей”, – повідомив інженер-програміст Michal Novotny з Mozilla Corporation.

За словами програміста, Mozilla планує вимкнути підтримку FTP-протоколу з випуском Firefox 77, запланованого на червень 2020 року. Користувачі як і раніше зможуть переглядати та завантажувати файли через FTP-протокол, але їм доведеться вручну включити підтримку FTP через налаштування на сторінці about: config.

Інженер-програміст також відзначив, що в кінці кінців Mozilla видалить весь код, який підтримує FTP-протокол у Firefox. Ця зміна запланована на початок 2021 року, коли не буде обхідного шляху для повторного включення підтримки FTP.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version