Що особливого у новому MacBook Air?

4 хв. читання

Apple презентувала новий MacBook Air. Найновіший ноутбук тепер продається за нижчою ціною та має іншу технологію клавіатури.

Зараз ціна MacBook Air стартує від 999 доларів США – або 899 доларів США, якщо у вас є “студентський” обліковий запис, пише Slashgear.

Apple замінила механізм клавіатури  типу “метелика”, який викликав багато проблем за останні кілька років. За принципом “ножиць” зроблена нова клавіатура 16-дюймового MacBook Pro  Magic Keyboard (та чохол з клавіатурою Magic Keyboard для нового iPad Pro).

У клавіатурі є перероблений ножичний механізм, а також доданий 1 мм до ходу клавіш. Також там є нова перевернута T-подібна розкладка для клавіш зі стрілками, щоб їх було легше знайти без необхідності дивитися на клавіатуру. Touch ID для входу в систему та полегшення доступу до веб-сайтів суміщений з великим зручним тачпадом.

macbook air 2020

Вперше в MacBook Air Apple пропонує конфігурації з чотирьохядерними процесорами. Вони є новими чипами 10-го покоління Intel  – чотирьохядерними Core i7 з частотою від 1,2 ГГц з Turbo Boost до 3,8 ГГц. Цього достатньо, зазначає Apple, – за потужністю це вдвічі більше, ніж у попередньому поколінні MacBook Air.

У ноутбуці є відеокарта Intel Iris Plus, інтегрована в процесор. Apple обіцяє до +80% швидкісної графічної продуктивності порівняно зі старим ноутбуком.

Як і раніше, корпус виготовлено з алюмінію 100%-вої вторинної переробки. Він постачається у трьох варіантах – золотому, срібному та “космічному сірому” кольорі. Тим часом дисплей має роздільну здатність 4 мільйони пікселів. Тепер є мінімум 256 ГБ накопичувача на SSD, що вдвічі більше, ніж пропонував старий MacBook Air початкового рівня. Можна замовити SSD до 2 ТБ  що перевищує максимум у минулій моделі в два рази.

З портів є два порти Thunderbolt 3 для комбінованих даних, зарядки та відеовиходу. MacBook Air 2020 може також підтримувати зовнішні дисплеї з роздільною здатністю до 6К, що також є першим для цієї серії. Є трьохмікрофонний масив та оновлені динаміки.

Окрім нового MacBook Air, Apple також вдосконалила Mac mini. Тепер Ви отримаєте подвійний обсяг пам’яті, як і раніше, за ту ж ціну. Це означає, що Mac Mini  за $799 тепер постачається з 256 ГБ SSD, тоді як версія за 1099 доларів США зараз має 512 Гб.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version