На Android заборонили додаткам визначати номери телефонів, якщо це не їхній профіль

2 хв. читання
android call

Компанія Google оновила правила конфіденційності інформації користувачів. Тепер сторонні додатки не зможуть отримати доступ до дзвінків і SMS в разі, якщо це не їх основний функціонал і вони можуть працювати без нього.

Обмежуючи доступ сторонніх додатків до дзвінків і повідомлень, у Google хочуть забезпечити безпеку користувачів. Справа в тому, що багато програм з Google Play запитують доступ до додатка “Телефон”, адресній книзі і вхідних повідомлень, навіть якщо їх функціональність не передбачає роботи з цими даними.

Запровадження нових вимог до додатків, які публікуються в Google Play, призвело до того, що майже всі утиліти для визначення номерів втратили левову частку своїх можливостей.

Це пов’язано з тим, що відтепер сторонні розробники мають обмежений доступ до дзвінків і SMS-повідомленнями, які надходять користувачам. Виняток становлять лише ті додатки, для яких прийом і здійснення дзвінків, а також обробка повідомлень є основною функцією.

Нагадаємо, в липні Google відключить синхронізацію між сервісами “Фото” та “Диск”. Зображення та відео, які Ви додасте в один із сервісів, більше не з’являться в іншому автоматично.

Також за останні кілька років майже 440 мільйонів користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

Окрім цього, що спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Поділитися
Exit mobile version