Найбільше спамлять дзвінками самі оператори, телемагазини та шахраї

2 хв. читання
Happy businesswoman talking on the phone outdoors

Кількість спам-двінків у 2018 році зросла на 300%. Такі дані надає сервіс ідентифікації абонентів Truecaller, пише techtoday.

За даними Truecaller, найбільшими спамерами є самі мобільні оператори, фінансові сервіси, страхувальники, телемагазини та шахраї.

Найбільше від набридливих дзвінків страждають абоненти у Бразилії, там кількість спам-дзвінків становить 37,5% на місяць. Для порівняння, у минулому році ця цифра була на 81% меншою.

Збільшилася кількість спам-дзвінків і в країнах Латинської Америки. Рекордне  для даного регіону збільшення набридливих дзвінків зафіксовано у Коста-Ріці – 330%. Третьою країною світу за кількістю спам-дзвінків стала Чилі.

Truecaller Insights

США потрапила до списку тих країн, де кількість спам-дзвінків скоротилася приблизно на 1,5%. Тепер країна опиналася на восьмому місці у рейтингу. Переважно у США клієнти страждають від шахраїв – майже 10% мобільних абонентів втрачали гроші за останній рік, а всього – 24,9 мільйонів американців. У середньому зловмисникам вдавалося “витягти” з жертви $357, що в масштабах країни склало $8,9 мільярдів.

Потрапили в цьогорічний рейтинг і країни, яких там не було в минулому році. До таких країн відноситься Канада, де кількість спам-дзвінків збільшилася на 67%. Майже 69% усіх дзвінків в цій країні є шахрайськими дзвінками.

У Європі “рекордсменами” зі зростання кількості спам-дзвінків стала Іспанія (100%), Греція (54,1%) та Італія (22,7%).

В Африці лідерами за кількістю спам-дзвінків є Кенія, Марокко, Єгипет та Нігерія. Окремо виділяється Південноафриканська республіка, в якій абоненти у 2018-му почали отримувати не 15, а 21 спам-дзвінок на місяць – зростання на 40%.

17,7 мільярдів – саме стільки спам-дзвінків отримали абоненти у період із січня по жовтень 2018 року у всьому світі.

Поділитися
Exit mobile version