Нова версія Chrome також дозволятиме здійснювати дзвінки з комп’ютера

3 хв. читання

Компанія Google тестує нову функцію в настільній версії Chrome, яка дозволяє відправляти телефонні номери з десктопного браузера на мобільний телефон AndroidЧасто під час відвідування ресурсів в Інтернеті нам потрібно зателефонувати за номером, вказаним в контактах.

У випадку з мобільним серфінгом досить натиснути на посилання і почати виклик, але при використанні комп’ютера все набагато складніше. Нова функція Chrome дозволяє замінити ручний набір номера, коли велика ймовірність припуститися помилки.

Відправка телефонних номерів з комп’ютера на смартфон

Нова опція доступна тільки в Chrome 78 beta. Раніше Google представив схожу функцію відправки вкладок з одного пристрою на інший, а також функцію копіювання і вставки контенту між пристроями.

Відправка номерів працює аналогічним чином. При виявленні посилання з телефонним номерів у настільній версії Chrome, просто натисніть на нього, потім з’явиться вікно “Подзвонити”. Потім залишається тільки вибрати, на який з прив’язаних пристроїв потрібно відправити номер.

Крім того, можна натиснути правою кнопкою миші на номер телефону без посилання і скористатися опцією “Подзвонити з пристрою”.

Після того, як номер буде відправлений на Ваш телефон, від дзвінка Вас буде відокремлювати лише одне натискання.

Як включити функцію “Подзвонити з пристрою”

Ця функція увімкнена в Chrome 78 beta за замовчуванням, але її стан можна змінити за допомогою прапора chrome://flag/#click-to-call-context-menu-selected-text (скопіюйте і вставте в адресному рядку).

chrome 4

Параметр називається “Enable click to call feature on desktop when a phone number is selected”. Якщо функція “Зателефонувати” у Вас не працює, змініть значення прапора з Default на Enabled і перезапустіть браузер.

Оскільки дана функція знаходиться в статусі бета, складно прогнозувати, коли вона буде доступною в стабільній версії і які умови для її роботи. На даний момент функція працює з мобільними пристроями під керуванням Android 9 і 10, а відправка номерів також працює в мобільній версії Chrome 77 для Android.

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version