Facebook додала в Instagram нову функцію безпеки

2 хв. читання

Користувачі зможуть перевіряти справжність повідомлень від Instagram.

Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Для того щоб перевірити справжність повідомлення, потрібно зайти в налаштування програми і в розділі “Безпека” відкрити “Листи від Instagram”, де зберігаються всі отримані від Instagram повідомлення за останні 14 днів. Розсилка оновлення тільки почалася і займе деякий час.

Нове меню розділяє повідомлення від Instagram на дві категорії – “повідомлення безпеки” і “інше”. Листи в цьому розділі є безпечними, і користувачі можуть сміливо клікати на посилання. Якщо лист, нібито отриманий від Instagram, і в цьому розділі відсутні, значить, він підробний, і зловмисники намагаються обдурити потенційну жертву.

Нова функція безпеки є більш ніж бажаною, оскільки число фішингових атак постійно зростає, а самі фішери стають все більш винахідливими і навіть навчилися обходити двофакторну аутентифікацію.

android instagram

Нагадаємо, розробники WhatsApp тестують функцію повідомлень. що зникають. Вона вже доступна в бета-версії месенджера для Android всім, хто бере участь у програмі попереднього тестування

Масштабний сервіс для масової розсилки електронних повідомлень викрили працівники кіберполіції. Ресурс використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрацій електронної пошти, з яких здійснювалися анонімні повідомлення про замінування.

Також команда фахівців компанії OPPO ZIWU Cyber ​​Security Lab, Китайського університету Гонконгу та Сінгапурського університету управління виявили множинні уразливості в компонентах VoIP операційної системи Android.

Зауважте, що на iPhone з версією iOS 8 перестане працювати WhatsApp. Тому, щоб користуватися месенджером і надалі, Вам потрібно мати версію iOS 9 або новіше.

До речі, в Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачам і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

Поділитися
Exit mobile version