Microsoft перестала довіряти виробникам SSD-накопичувачів

3 хв. читання

У Windows передбачений вбудований інструмент для шифрування під назвою BitLocker, проте він за замовчуванням довіряє стороннім SSD-накопичувачів, в яких реалізовано власне шифрування на апаратному рівні. Проте, з останнім оновленням Windows 10 операційна система перестане довіряти стороннім SSD-накопичувачів і буде сприймати їх як такі, що не використовують шифрування.

“Microsoft розчарувалася в виробниках SSD-накопичувачів: Windows більше не буде довіряти жорстким дискам, в яких, за словами виробників, реалізоване шифрування. Замість цього BitLocker за замовчуванням буде використовувати прискорене процесором AES-шифрування. Це пов’язано з поширеною проблемою слабкого шифрування прошивок”, – пояснив ІБ-фахівець SwiftOnSecurity.

Як показують результати дослідження, проведеного фахівцями Університету Неймегена (Нідерланди) в 2018 році, SSD-накопичувачі з вбудованим шифруванням містять множинні уразливості, включаючи використання заводських паролів. Користувачі таких накопичувачів, самі того не усвідомлюючи, піддають свої дані ризику. Ситуація погіршується ще й тим, що BitLocker довіряє їм за замовчуванням, позбавляючи користувачів останнього оплоту безпеки.

Згідно супровідної документації до оновлення KB4516071 для Windows 10, відтепер BitLocker буде за замовчуванням шифрувати нові підключення SSD-накопичувачі. Для вже існуючих накопичувачів процес шифрування не зміниться.

ssd

Нагадаємо, нову активність сімейства шкідливих програм Zebrocy групи кіберзлочинців Sedni виявили фахівці компанії ESET. Цього разу кампанія зловмисників спрямована на посольства та міністерства закордонних справ у країнах Східної Європи та Центральної Азії.

Завдяки WatchOS 6 смарт-годинник Apple Watch наближається до самостійного пристрою. Раніше Ви не могли б налаштувати Apple Watch без iPhone, а тепер Ви можете встановлювати та видаляти додатки, не торкаючись свого смартфона.

Також Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Зауважте, що Apple випустила оновлення iOS 13.1 та iPadOS раніше, ніж планувала. Це повинно виправити деякі помилки, знайдені у досить “сирій” версії iOS 13.0. Але компанія вже попереджає клієнтів про ще одну помилку, яку вона ще не виправила.

Часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version