Як усунути несправності у роботі Google Play Маркет? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Без Google Play Маркет складно уявити повноцінне функціонування пристроїв під управлінням Android, адже всі важливі програми та оновлення знаходяться саме там. Однак часом трапляється, що Play Маркет перестає працювати. Які фактори на це можуть вплинути, та що робити, аби знову отримати доступ до віртуального магазину додатків, читайте у статті.

Як виявити проблему?

Перш за все, потрібно переконатися, що проблема знаходиться саме на Вашому смартфоні, а не у Google, пише AndroidInsider.

Для цього підійде, наприклад, сервіс Downdetector. Служби сервісу регулярно сканують різні майданчики на предмет працездатності. Якщо багато користувачів повідомляють про проблеми з доступом до Play Store, то, ймовірно, Вам потрібно лише почекати, поки пошуковий гігант її виправить.

downdetector

Також варто перевірити підключення до Iнтернету. Трапляється, що при підключенні до Wi-Fi Play Store працює, а в мережі стільникового зв’язку – ні (і навпаки).

Перевірте свої додатки Google

Якщо Play Маркет не працює або дає збої, примусово закрийте його, перейшовши у “Налаштування” – “Програми” (або інше відповідне меню . У списку виберіть Google Play Маркет і натисніть “Зупинити” (“Закрити”). Потім переконайтеся, що у Вас встановлена остання версія сервісів Google Play Маркет.

Почистіть кеш Google Play Store

У деяких випадках Ви можете знову запустити Play Маркет, просто очистивши кеш. Кеш – це різні часові дані, які зберігаються на Вашому пристрої для того, щоб ґаджет зміг швидко отримати до них доступ без необхідності перезавантаження. Тому з ними можна безболісно розлучитися. Щоб очистити кеш, перейдіть в налаштування смартфона, а звідти у налаштування додатків.

Вимкніть VPN

Використання VPN – це відмінний спосіб безпечного перебування в Мережі. Але іноді його наявність заважає роботі сервісів Google Play Store. Якщо VPN працює безпосередньо з Вашого пристрою, то вимкніть його. Якщо ж ви “підняли” VPN-сервер на роутері, то тимчасово вимкніть його на цьому пристрої. Якщо все налагодилося, то просто змініть Ваше місце розташування в сервісі або сам сервіс з надання доступу до VPN.

Видаліть дані Play Store

Якщо перелічені поради не допомогли, доведеться перейти до більш радикальних заходів. Потрібно видалити усе, що Ви завантажили з магазину додатків. Зважте, що Ви втратите і більшу частину інформації, збереженої усередині додатків, тому рекомендується зробити резервне копіювання.

Перейдіть в “Налаштування”, оберіть “Програми” (або інше відповідне меню), знайдіть Google Play Маркет та натисніть “Очистити ані”. Потім заново заходьте в Play Маркет і перевіряйте результат.

Скидання облікового запису Google на Вашому пристрої

Це крайня міра, яку варто застосувати у разі неполадок. Якщо додаток Play Store як і раніше не працює, Вам може знадобитися скинути обліковий запис Google на пристрої Android. Ви можете втратити взагалі всі дані, включаючи повідомлення і записну книжку. Тому бекап тут, знову ж таки, вкрай необхідний.

При цьому майте на увазі, що скидання облікового запису видалить його зі смартфона. Дані про нього, включаючи логін і пароль, залишаться на серверах компанії.

Щоб зробити скидання, перейдіть в “Налаштування” і натисніть “Облікові записи”. Тепер Вам потрібно натиснути на свій обліковий запис Google, після входу до якого Вам буде потрібно натиснути “Видалити обліковий запис”. Зробіть це для кожного облікового запису Google на Вашому пристрої, якщо їх у Вас декілька. Тепер Вам залишиться заново увійти облікового запису Google і відновити налаштування.

Нагадаємо, Google Play видалив два шкідливих додатки, які користувачі встигли завантажити їх як мінімум 1,5 мільйона разів. В описі популярних додатків Sun Pro Beauty Camera і Funny Sweet Beauty йдеться, що вони призначені для обробки фотографій. Однак виявилося, що у них є “незадекларовані” можливості. Додатки чомусь просять дозвіл на запис аудіо, і, що набагато гірше, на весь екран розгортають рекламу.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Поділитися
Exit mobile version