У Microsoft пояснили, як завантажувати Windows з “хмари”

5 хв. читання

Співробітник Microsoft Аарон Лоуер (Aaron Lower) детально пояснив, як працює нова функція “Завантаження з хмари” в Windows 10 20H1 (версія 2003). В офіційному блозі Windows Insider опубліковали матеріал, в якому Лоуер розповідає про вбудовані функції повернення Windows 10 до вихідного стану, а також про розділи відновлення.

Він пояснює, як саме працює скидання системи в Windows 10:

“У Windows 10 було представлено значне поліпшення процедури скидання – відновлення системи без використання образу. Це можливо завдяки створенню нової копії Windows з існуючої установки. Даний підхід не використовує образ на диску, що дозволяє заощадити дисковий простір і зберегти останні оновлення безпеки. З іншого боку, процедура відновлення в цьому випадку може тривати більше 45 хвилин, а спроби відновлення не завжди можуть бути успішними, тому що установка може перебувати в поганому стані або сильно пошкоджена. Саме в таких випадках стає на допомогу нова функція “Завантаження з хмари”.

Тривалий час відновлення і чутливість до стану установки – не єдині мінуси стандартної функції відновлення без образів. Крім цього, якщо у Вас не інстальовані останні оновлення Windows, то Вам доведеться встановити їх після виконання скидання, пише COMSS.

“Завантаження з хмари” для установки Windows 10

Нова функція “Завантаження з хмари” дозволяє позбутися від цих недоліків. Тепер замість того, щоб спробувати зібрати всі необхідні файли з локального сховища, Windows зможе завантажувати актуальні файли Windows з серверів Microsoft. Ви отримаєте найостанніші версії файлів, тому жодних додаткових оновлень не буде потрібно.

111

Це схоже на створення USB-накопичувача з останньою версією Windows 10 і подальшу перевстановлення системи за винятком того, що Вам не потрібно створювати інсталяційний носій.

Щоб використовувати цю функцію в Windows 10 20H1, вам потрібно перейти в “Параметри“> “Оновлення та безпека“> “Відновлення” та в розділі “Повернути комп’ютер в початковий стан” натиснути “Почати“. Після цього потрібно вказати, чи потрібно зберігати особисті файли або можна все видалити, а потім ви зможете вибрати опцію “Завантаження з хмари”, щоб завантажити файли з серверів Microsoft або “Локальне перевстановлення”, щоб використовувати локальні системні файли.

Під час процедури відновлення Windows завантажити необхідні файли і перезавантажиться в Windows RE, середу відновлення Windows. В процесі встановлення будуть зібрані драйвери з Вашої поточної установки Windows, щоб гарантувати безперебійну роботу обладнання. Також будуть застосовані “OEM налаштування, включаючи встановлені додатки Windows”, тому не варто розраховувати, що після скидання Ви отримаєте чисту установку Windows, без встановлених виробником програм. Для цього завдання краще скористатися функцією “Новий запуск”.

Функція “Завантаження з хмари” також буде доступна в середовищі відновлення, яка запускається за неможливості старту системи. Таким чином, Ви зможете використовувати функцію “Повернути комп’ютер в початковий стан” для завантаження нових файлів з Microsoft і перевстановлення Windows, навіть якщо система пошкоджена і не може завантажитися.

Лоуер попереджає, що бездротове підключення до мережі з середовища відновлення може стати проблемою, тому що не всі виробники завантажують драйвери для мережевого Wi-Fi адаптера.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

За словами дослідника з безпеки, відомого під псевдонімом @iBSparkes, йому вдалося зламати новеньку модель iPhone на базі процесора A13.

Поділитися
Exit mobile version