Новий ботнет загрожує смартфонам та телевізорам на системі Android

1 хв. читання
android

Експерти з кібербезпеки виявили новий шкідливий ботнет, який з’явився цими вихідними. Він атакує пристрої на базі операційної системи Android, повідомляє портал Bleeping Computer.

Ботнет є комп’ютерною мережею, що складається з деякої кількості хостів, із запущеними ботами — автономним програмним забезпеченням.

Нова шкідлива програма націлена на пошук відкритих портів налагодження, в тому числі на порт 5555, який використовується важливим компонентом системи Android і надає доступ до ключових функцій. Проникаючи в пристрій, ботнет змушує його добувати криптовалюту Monero.

Дослідники безпеки з підрозділу організації QiHo 360 Network Security Research Lab (Netlab), що виявили ботнет, назвали його ADB.miner. За їх словами, небезпека від шкідливої програми загрожує всім пристроям Android, таким як смартфони, смарт-телевізори і телевізійні приставки.

Як повідомляє видання, наразі ботнет заразив орієнтовно 7 400 девайсів. Більшість з них знаходяться в Китаї і Південній Кореї – близько 40% і 30% відповідно.

Джерело: УНН

Поділитися
Exit mobile version