Новий вірус на Android відкриває небажану рекламу та “вбиває” батарею

1 хв. читання
virus detected

Новий вірус атакує пристрої на базі Android – він негативно впливає на апаратні частини мобільного гаджета. Про це пише Сегодня.ua з посиланням на Daily Mirror.

Шкідливий код під назвою Andr/Clickr-AD змушує пристрій самостійно переходити за рекламними посиланнями. Відповідно вірус сильно навантажує смартфон та швидко розряджає батарею.

Фахівці відзначають, що вірус автоматично запускається навіть після того, як користувач примусово закрив його в диспетчері завдань. Потрібно три хвилини, аби шкідливий код знову активізувався.

Вірус встановлювався разом із зараженими програмами в Google Play. За час його існування було заражено 20 додатків, а загальна кількість завантажень і установок перевищує 20 мільйонів. На даний час небезпеки немає – всі заражені програми видалені з Google Play.

Користувачам, які стали жертвою вірусу, рекомендують зробити “заводське скидання” налаштувань пристрою – таким чином шкідлива програма буде знищена.

Раніше Cybercalm писав про шкідливе програмне забезпечення для Android, яке під виглядом оптимізатора роботи батареї знімало кошти з рахунку PayPal.

Поділитися
Exit mobile version