Оновлення для Windows 7 стануть платними

1 хв. читання

Користувачам операційної системи Windows 7 доведеться платити за її оновлення. Як вдалося з’ясувати журналістам AKKet.com, 15 січня 2020 року підтримка даного програмного забезпечення буде повністю припинена, але тільки безкоштовна.

“Усім власникам комп’ютерів на базі Windows 7 доведеться почати платити гроші за використання операційною системою, оскільки апдейти для неї стануть платними, а це, звичайно, не найкращим чином позначиться на популярності програмного забезпечення,” – пише видання.

Отже, з 14 січня 2020 року користувачам буде потрібно оформити спеціальну підписку, у рамках якої для застарілої платформи будуть випускатися оновлення. Якщо цього не зробити, комп’ютер виявиться беззахисним перед сучасними загрозами.

windows 7 6

У планах Microsoft було забезпечення офіційної підтримки даної Windows 7 лише до 2015 року. Однак згодом компанія вирішила продовжити оновлення фірмового програмного забезпечення через велику популярності “сімки”, якій цього року виповниться десять років.

Тому рівно за рік користувачі Windows 7 зможуть отримувати оновлення виключно за гроші. Винятком стане лише корпоративна версія Windows 7 Professional. Вона продовжить безкоштовно отримувати апдейти до 2023 року, тобто ще майже п’ять років.

Однак професійна збірка встановлена лише у 7% користувачів, тому нововведення торкнуться 93% власників комп’ютерів, які в даний час працюють на базі ОС зразка 2009 року.

Поділитися
Exit mobile version