Операційну систему Chrome OS “подружили” з програмами від Linux

1 хв. читання
chromebook

Компанія Google додала в операційну систему Chrome OS підтримку віртуального середовища Debian Stretch останньoї стабільної версії 9.0. Завдяки такому нововведенню усі комп’ютери і планшети на базі Chrome OS зможуть запускати програми та ігри від Linux без будь-якого втручання в їх роботу, пише AKKet.com.

Йдеться про 100% сумісності без будь-яких винятків. Розробники “пошукового гіганта” знайшли спосіб зробити так, щоб всі програми для Linux повноцінно працювали на Chrome OS. Вони можуть запускатися також, як і звичайне програмне забезпечення, тобто жодних віртуальних середовищ чи інших інструментів не буде потрібно. Завдяки такому нововведенню користувачі, наприклад, вже скоро зможуть запускати редактор вихідного коду Microsoft Visual Studio Code, щоб створювати програми та ігри для пристроїв на базі Android.

За словами представників Google, підтримка операційної системи Linux в рамках Chrome OS з’явиться до кінця нинішнього року, однак вже зараз власники ноутбука Pixelbook можуть випробувати нововведення, встановивши останній тестовий білд ОС. Компанія запевняє, що в майбутньому всі пристрої зможуть запускати будь-які програми та ігри від Linux.

До речі, у Android найближчим часом може з’явитися конкурент. Розробкою альтернативної операційної системи для смартфонів займається китайська компанія Huawei. Вона замінить Android на всіх смартфонах марки Huawei та дочірнього бренду Honor.

Поділитися
Exit mobile version