У Microsoft зізналися, що Internet Explorer – не браузер…

2 хв. читання
MultiFeature PCs

Internet Explorer давно перестав використовуватись, йому на зміну прийшов Microsoft Edge. Але розробники й далі комплектують Windows 10 останньою версією Internet Explorer 11, яку бізнес-сегмент досі активно використовує для роботи з додатками. Один з експертів Microsoft в галузі кібербезпеки в офіційному блозі компанії опублікував пост під назвою “Небезпеки використання Internet Explorer в якості стандартного браузера”, де пояснив, чому підприємствам вже пора відмовитися від колись найвідомішого, а тепер навіть уже й не браузера. Про це пише wp-seven.

“Internet Explorer – це лише інструмент для забезпечення сумісності, а не браузер, яким підприємства повинні користуватися кожен день для звичайних завдань. Ми не підтримуємо нові веб-стандарти в Internet Explorer. Хоча багато сайтів працюють абсолютно нормально, розробники вже не тестують свої продукти в Internet Explorer. Для цього вони використовують сучасні браузери”, – повідомляють у Microsoft.

Цілком розумне твердження, але альтернатива Internet Explorer у вигляді Microsoft Edge теж не кращим чином підходить для потреб користувачів. Вже майже чотири роки Microsoft Edge прив’язаний до Windows 10, але він ніяк не може задовольнити потреби звичайних користувачів або бізнес-сегмента. Ситуацію погіршує модель оновлення Microsoft Edge, а також його відсутність на Windows 7 і Windows 8.

Зараз Microsoft розробляє новий Edge, який буде працювати на Chromium. Перша версія цього браузера буде доступна інсайдерам в найближчі кілька тижнів. Відомо, що браузер буде доступний не лише на Windows 10, а й для Windows 7 / Windows 8 / macOS. Це полегшить життя звичайним користувачам, а також допоможе підприємствам хоча б спробувати відмовитися від Internet Explorer на Windows 7 / Windows 8.

Нагадаємо, що минулорічне оновлення Windows 10 привело до порушення працездатності додатку iCloud. За підтвердженою інформацією, збій перешкоджає синхронізації фотографій і роботі інших функцій сховища.

Поділитися
Exit mobile version