Південна Корея перенесла впровадження 5G по всій країні

2 хв. читання
androi6

Влада Південної Кореї оголосила про перенесення введення в експлуатацію першої в світі комерційної мережі 5G, яке було заплановане на березень 2019 року. Як повідомляє газета The Korea Herald, затримка пов’язана з недостатнім рівнем технологічного розвитку корейських смартфонів.

“Ми вирішили почекати, поки якість 5G смартфонів досягне необхідного рівня”, – заявив представник міністерства освіти, науки і техніки Республіки Корея Чун Сун Пе.

За даними газети, виробник електроніки LG розробить відповідний набір мікросхем для свого мобільного телефону 5G не раніше квітня. Інша технологічна корпорація, Samsung Electronics ще не завершила тести нових процесорів для смартфонів.

Тим часом, корейський мобільний оператор SK Telecom у вівторок не зміг узгодити з урядом країни вартість обслуговування мережі 5G.

Нагадаємо, віце-прем’єр з питань економіки, міністр планування та фінансів Південної Кореї Хон Нам Гі заявив, що його країна першою в світі почне комерційну експлуатацію сервісів мобільного зв’язку п’ятого покоління.

До речі, п’яте покоління зв’язку 5G в Україні з’явиться не раніше 2020 року.Про це заявив член правління Інтернет-асоціації України, радник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександр Глущенко.

Також стало відомо, що з пристроїв, які використовують технології 4G і 5G, можна перехоплювати дані телефонних дзвінків та інформацію про місцезнаходження. Про це йдеться у дослідженні фахівців з кібербезпеки.

Поділитися
Exit mobile version