Поліція США використовує штучний інтелект для розпізнавання облич у соцмережах

2 хв. читання
facebook user 2

Правоохоронні органи США ідентифікують користувачів у соцмережах за допомогою системи розпізнавання осіб Clearview AI.

Програма шляхом сканування аналізує фотографії користувачів Facebook і багатьох інших сайтів, порушуючи їх умови використання.

Як пише видання The New York Times, понад 600 поліцейських департаментів США почали використовувати дану технологію для розслідування злочинів. Вартість доступу до системи становить $ 2 тис., а працює вона в такий спосіб: після завантаження фотографії підозрюваного Clearview AI зіставляє вихідне зображення зі знімками соцмереж, які перебувають у відкритому доступі.

Додаток також здатний взаємодіяти з окулярами доповненої реальності, дозволяючи практично миттєво ідентифікувати людину.

Крім Facebook, Clearview AI також сканує фотографії з YouTube і здатне обробляти до трьох мільярдів знімків.

Хоча влада Сан-Франциско (США) та інших великих міст заборонили поліції використовувати дану технологію, деякі департаменти продовжують застосовувати Clearview AI під час розслідувань.

В даний час про компанію-розробника Clearview майже нічого невідомо. Офіційний сайт являє собою порожню сторінку з підробленою адресою, а єдиний співробітник компанії використовує несправжнє ім’я “John Good”.

Система розпізнавання облич Clearview AI може нести додаткові ризики, оскільки правоохоронні органи завантажують конфіденційні дані на сервери компанії, які можуть бути зламані зловмисниками або шахраями. За словами представника Facebook, технологічний гігант почав розслідування ситуації з Clearview і “вчинить відповідні дії в разі порушення правил компанії”.

Нагадуємо, що увімкнення функції двоетапної аутентифікації для облікового запису Google дозволить підвищити рівень безпеки Вашого облікового запису. Як це зробити за допомогою iPhone, читайте у статті.

Зверніть увагу, виявили нову фішингову атаку на користувачів WhatsApp – шахраї поширювали за допомогою популярного месенджера повідомлення про те, що Adidas святкує ювілей і дарує футболки і взуття.

Також фірма Malwarebytes, що спеціалізується на кібербезпеці, заявляє, що знайшла попередньо встановлене китайське шкідливе програмне забезпечення на деяких телефонах, закупівлі яких частково фінансуються урядом США.

Microsoft опублікувала рекомендації з безпеки щодо вразливості Internet Explorer (IE), які зараз експлуатуються в реальності – так званий “нульовий день”

Окрім цього, викрили злочинну групу у зламі ліцензійних систем захисту стоматологічного програмного забезпечення – зловмисники спеціалізувалася на зламі програмного забезпечення стоматологічних 3D-сканерів.

Поділитися
Exit mobile version