Повідомлення у WhatsApp захистять сканером відбитка пальця

1 хв. читання
whats app scanner

Нову систему захисту отримав месенджер WhatsApp – повідомлення користувачів захищатимуть за допомогою відбитка пальця. Про це повідомляє AKKet.com.

Тепер у користувачів є можливість захистити листування за допомогою сканера відбитків пальців. Щоразу, коли буде потрібно отримати доступ до повідомлень, необхідно просканувати свій палець. Тільки після цього месенджер надасть доступ до конфіденційної інформації.

Нововведення вже доступно у бета-версії WhatsApp з номером збірки 2.19.3.

Увімкнути або вимкнути захист за допомогою біометричних даних можна буде в налаштуваннях – користувачі зможуть самостійно вирішити, використовувати подібну можливість чи ні. Використовувати нововведення зможуть власники смартфонів на базі Android та iOS, які обладнані біометричними датчиками.

Розробники стверджують, що нова можливість повинна захистити особисте листування користувачів, які з певних причин не використовують захист смартфона за допомогою пароля. У такому випадку, якщо хтось сторонній отримає доступ до мобільного пристрою, він зможе прочитати всі повідомлення. При активованому захисту в WhatsApp зробити цього вже не вийде.

Очікується, що у фінальній стабільній версії месенджера подібне нововведення з’явиться до кінця лютого.

Поділитися
Exit mobile version