Голосовий помічник Google Assistant може одночасно перекладати з кількох мов

2 хв. читання
google assistant

Синхронний переклад в режимі реального часу, у тому числі й на українську, запустила компанія Google у голосовому помічнику Google Assistant. Про це пише Тehnofan. Нова можливість вже доступна користувачам.

Наприклад, Ви можете дати асистенту команду “стань моїм перекладачем з англійської” або “допоможи мені говорити японською”, і після цього віртуальний асистент почне показувати переклад того, що говорить користувач. Потім Ваш співрозмовник зможе відповісти на своїй мові, а перекладач переведе текст автоматично на мову користувача.  Цей же переклад, окрім відображення в текстовому вигляді, буде озвучуватися співрозмовнику, якщо це необхідно.

Перекладачу не потрібно вказувати якою мовою Ви говорите, він самостійно її визначить, якщо ця мова є в списку підтримуваних.

Функція голосового перекладу в режимі реального часу працює з 27 мовами: арабська, китайська, чеська, данська, голландська, англійська, фінська, французька, німецька, грецька, гінді, угорська, індонезійська, італійська, японська, корейська, польська, португальська, румунська, російська, словацька, іспанська, шведська, тайська, турецька, українська і в’єтнамська.

Поки нова можливість доступна тільки в рамках голосового помічника Google Assistant на смартфонах і планшетах, а в найближчі кілька днів вона стане доступна на “розумних” колонках Google Home, а потім на аналогічних від Lenovo, LG і JBL, але вони обов’язково повинні бути оснащені екранами.

Поділитися
Exit mobile version