Позбутися Google: якими додатками замінити популярні сервіси на смартфоні?

3 хв. читання

Програми та сервіси компанії Google для багатьох виглядають як невід’ємна частина операційної системи Android. Однак це не так. Якщо Ви теж хочете позбутися від сервісів Google, які крадуть Вашу інформацію, ця стаття з Лайфхакер для Вас.

Кожен, хто мав справу із сторонніми прошивками, знає, як чудово працює Android до тих пір, поки не встановиш на нього пакет додатків і сервісів від Google. Смартфон одразу починає гальмувати та “з’їдати” батарею незалежно від того, яку збірку Google Ви встановите.

Очистити від Google

Щоб очистити смартфон від Google, потрібно:

1. Видалити свій обліковий запис у списку підключених екаунтів.

Зробити це можна в налаштуваннях пристрою в розділі “Екаунти”. Після даної операції буде потрібно вручну видалити або відключити всі програми від компанії Google.

and1

2. Зробити повне скидання свого пристрою до початкового стану. Ця функція ховається в розділі “Відновлення та скидання” і називається “Повернення до заводських установок”.

При цьому будуть видалені всі дані з внутрішньої пам’яті, налаштування та встановлені додатки, тому доведеться починати життя смартфону з чистого аркуша.

На що замінити?

Як заміну Google Play Маркет зручнішо використовувати Amazon Appstore, що має величезну базу програм, серед яких Ви напевно знайдете усе необхідне. Тут так само можна керувати установкою і видаленням програм, є функція автоматичного оновлення.

Календар

Замість “Google Календаря” можна використовувати безліч альтернативних рішень, наприклад, Sunrise Calendar. Ця програма має відмінну функціональністю, сумісна з Google Calendar і iCloud Calendar і чудовим дизайном, здатним затьмарити всіх конкурентів.

Google Drive

Знайти заміну для Google Drive взагалі не важко: Dropbox, Mega, OneDrive, Box – обирайте будь-який сервіс. Усі вони мають приблизно однакову функціональність, тому питання у кількості безкоштовного простору та особисті переваги.

Google Maps

Знайти альтернативу для Google Maps не так легко. Проте якщо Ви зможете обійтися без фотографій місцевості та іншої додаткової функціональності, можете спробувати HERE Maps. Ця програма має не менш докладні відомості про дороги, ніж Google, вміє прокладати маршрути руху на автомобілі і громадському транспорті та вести ними за допомогою голосових підказок. А ще необхідні карти можна завантажувати і використовувати в офлайн.

YouTube

Заміна – FireTube, TurboTube, FREEdi і нарешті Viral Popup.

Отже, позбутися від присутності Google на своєму смартфоні цілком можливо. У результаті Ви отримаєте не менше функціональний пристрій, але при цьому вільний від залежності від одного виробника програмного забезпечення та без надсилання інформації про кожен Ваш крок.

Як відомо, продукти компанії Google – у кожному смартфоні на Android. Поштовий клієнт Gmail за замовчуванням вже встановлений на пристрій, який Ви щойно придбали. Монополіст Google позбавляє Вас вибору, проте це не означає, що його немає. Альтернативні поштові сервіси представлені тут.

Поділитися
Exit mobile version